Najprostsze maślane bułki do burgerów

by Stonerchef

Ten, kto powiedział, że ciasto na bułki musi długo wyrastać, żeby było mięciutkie i puszyste, ten chyba nie potraktował go nigdy odpowiednią ilością drożdży!

Dzisiejszy przepis na bułki do burgerów pozwoli Wam przyrządzić niesamowicie aromatyczne, maślane pieczywo, które swoim zapachem i teksturą stanowi ucztę dla zmysłów i perfekcyjną podstawę każdej kanapki premium.

Nasze bułki do burgerów wyrastają jedynie 20-30 minut w ciepłym miejscu, po czym dajemy im dojść w piekarniku przez kolejne 15 minut w temperaturze 210 stopni.

W przepisie na bułki znajdziecie też sposób na piękny błyszczyk, aby nasze pieczywo zyskało zachęcający połysk.

A tutaj przepis na brioszki do burgerów w formie pisemnej:

https://www.stonerchef.pl/tipy-2-zrobic-domowe-brioche-idealne-kazdej-kanapki/

Lista ze wszystkimi burgerami na Stonerchefie:

https://www.stonerchef.pl/burgery

Enjoint!

Zobacz również inne artykuły