HomeCategoryKremy - Stonerchef

http://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2019/01/gotowy-krem-piernikowy.jpg

W zależności od tego, jak bardzo kochacie pierniki, może ich u Was już nie być po świętach, chociaż są tacy, którzy chomikują całe zapasy tych ciasteczek na przyszły rok – i bardzo, urwał jego nać, dobrze! Bo z takiego zapasu można zrobić krem piernikowy do smarowania, który już na pewno nie dotrwa do najbliższych świąt,...

http://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/03/flat-lay-kremu.jpg

Prowadzenie bloga kulinarnego ma jedną zasadniczą wadę – jest tyle pysznych rzeczy do zrobienia, że większości przepisów nie próbujemy już ponownie. Jest jednak kilka pozycji, które sobie wyjątkowo umiłowaliśmy i raz na jakiś czas wracamy do nich z ogromnym sentymentem i jeszcze większym apetytem. I chociaż ciasteczkowy krem z masłem orzechowym to nowość na Stonerchefie,...

http://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/03/zdjecie-kremu-rafaello-z-bliska.jpg

Wracamy do gry w słodkie smarowanie. Ponoć Rafaello wyraża więcej, niż tysiąc słów – tego nie wiemy na pewno, bo zawsze, jak je konsumujemy, to nie jesteśmy w stanie nic powiedzieć z powodu pełnej buzi. Wiemy natomiast, że krem Rafaello, który sporządziła dziś Królowa Słodkości, wyraża więcej niż wszystkie słowniki tego świata. Może to nasza...

http://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2017/12/kromka-z-nutella-na-sloiku.jpg

Przepis na Nutellę jest prosty jak uczestniczki programu Projekt Lady, z tym że o ile o programie można powiedzieć, że był momentami niesmaczny, to za takie herezje na temat kremu z orzechów laskowych powinna być kara co najmniej tygodnia regularnego jedzenia bezglutenowego chleba. Domowa Nutella to nie jest złoto, platyna, ani diament. Krem wzbija się...

http://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2017/08/mega-zblizenie-na-creme-brulee.jpg

W tym roku odkryliśmy, że crème brûlée to taka pizza wśród deserów. Być może widząc porzeczkowy crème brûlée z białą czekoladą, niejeden Francuz załamałby ręce, ale Francuzi znani są z tego, że się załamują i ciągle poddają, więc kto by się tam przejmował. Fakty mówią same za siebie. W crème brûlée pewne rzeczy nie ulegają zmianie – są...

http://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2017/06/krem-bajeczny.jpg

Kończą nam się już ulubione cukierki Wawela do zamiany w krem, dlatego zanim poczynimy ekspansję na rozległe tereny Królestwa Glukozy, wykończymy jeszcze jeden batonik, który pozostawał przez długi czas na naszym celowniku. Do smarowideł wywołujących ślinotok dołącza dzisiaj krem z Bajecznych. Jak w przypadku pozostałych kremów naszej produkcji, do stworzenia kremu z Bajecznych wykorzystaliśmy sprawdzoną metodę,...

http://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2017/05/krem-z-pierrotow.jpg

Możesz mówić, że smak Pierrota nie jest Ci bliski albo że nie rozumiesz, nad czym ten zachwyt – ale prosimy, nie nazywaj siebie wtedy prawdziwym Polakiem. A tak już na serio, to chyba każdy pamięta pierwsze eventy bez social mediów, zwane inaczej urodzinami klasowymi w podstawówce. I to uczucie zaskoczenia, kiedy okazuje się, że dziwnym...

http://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2017/02/zblizenie-na-kajmakowy-creme-brulee.jpg

Niedługo Crème brûlée będziemy robić z zamkniętymi oczami. Nasza wprawa w jego wypiekaniu spowodowana jest między innymi tym, że ostatnio bawimy się w nasycanie tego eleganckiego deseru przeróżnymi smakami. Zarówno klasyczna wanilia, jak i bardziej ekstrawagancka Nutella miały już swoje 5 minut na kartach Stonerchefa. Dzisiaj błyski fleszy i ogień palnika przekierowujemy na kajmakowy Crème brûlée.  Kajmak...