HomeCategoryKrólestwo Słodkości - Strona 2 z 18 - Stonerchef

http://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/09/sernik-tiramisu.jpg

Jeśli istnieje na tej planecie taki deser – oprócz lodów miętowych z czekoladą – który moglibyśmy jeść do końca życia i nadal cieszyć się ze szczerością kota, który właśnie dostał do miski świeżą porcję wołowinki, to jest to zdecydowanie sernik tiramisu. Taki na zimno, do zrobienia w pół godzinki, o idealnym balansie kremowości, słodyczy i...

http://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/06/gotowe-pankejki-z-biala-czekolada.jpg

Pankejki z białą czekoladą są dobre z dwóch powodów. Po pierwsze – to pankejki. Po drugie – mają białą czekoladę. Do tego dochodzi jeszcze fakt, że Polska obrosła w truskawki w tym sezonie, a my jeszcze mieliśmy sos jagodowy od Wytrawnej Mamy i lody waniliowe, więc nawet gdybyśmy chcieli zjeść tego dnia fit śniadanie (a...

http://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/05/sernik-kokosowy-z-dzemem-z-mango-i-rafaello.jpg

Sernik kokosowy z dżemem z mango… To jest jedna z tych melodyjnych fraz, którą gdyby podrzucić logopedom, mieliby setki zadowolonych klientów, bo w połączeniu z prezentacją wizualną na naszym blogu, dzieci i dorośli powtarzaliby ją tak ochoczo i wyraźnie, że w Polsce mielibyśmy nie tylko mnóstwo poprawnie mówiących ludzi, ale i przyszłych pasjonatów fonetyki. Albowiem...

http://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/05/zblizenie-na-paczki-z-biala-czekolada-i-pistacjami.jpg

Gdzieś w równoległej rzeczywistości, w Kaliforni, w kwietniu, odbywa się niesamowicie popularny festiwal Pąchella. Ludzie przebierają się za pączki i donuty, mężczyźni smarują włosy lukrem, a dziewczyny rozdmuchują do swoich boho-zdjęć cukier puder. A my gdzieś tam mamy swoją scenę ze słodyczami, z której rzucamy w ludźmi donutami z białą czekoladą i pistacjami. Skoro znajdujemy...

http://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/05/donuty-z-mleczna-czekolada-i-dumlami.jpg

Był taki okres w historii współczesnej cywilizacji, kiedy dzieci człowieka homo diabetus zajadały się Dumlami jak nakręcone, a owe cukierki można było znaleźć niemalże wszędzie: od lokalnych sklepików spożywczych, przez markety i dyskonty, aż po tak zwane bieda sklepy. I nagle puff… amba fatima, było i nima. To znaczy, są, nadal są… Tylko jakoś tak...

http://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/05/donuty-z-lukrem-limonkowym.jpg

Zmierzch maja i świt czerwca to zdecydowanie start sezonu kwaśnego. Słońce bije po oczach niczym bogactwo dubajskich szejków, ciągle chce nam się pić i mamy takie marzenie, żeby na ten nadchodzący miesiąc zmienić się w jedną wielką limonkę, żywiąc się jedynie własnym sokiem. Na razie jednak muszą nas pocieszyć donuty z lukrem limonkowym. Upał, nie...

http://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/05/serniczek-kajmakowy-z-dzemem-jagodowym-i-biala-czekolada.jpg

Do całkiem niedawna było tak, że woleliśmy robić sobie serniki na zimno, ponieważ – jakby nie było – są łatwiejsze w przygotowaniu, a poza tym w zimnych deserach jest coś bardzo stonerskiego. Niemniej jednak, od pewnego czasu, szalejemy na punkcie serników pieczonych. Jeśli chodzi o częstotliwość ich robienia, zaczynają skromnie nadganiać pizzę (chociaż do niej...

http://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/05/nadgryziony-paczek-z-dzemem-z-mango.jpg

Dzień dziecka zbliża się wielkimi krokami, a wiadomo, że każde dziecko kocha pączki. Można się oszukiwać, że brokuły, błonniki i inne wynalazki, ale dziecko z pączkiem w dłoni nigdy nie usłyszy „No nie módl się tak nad tym jedzeniem!”. Natomiast pączki z dżemem mango i lukrem z białej czekolady sprawiają, że nawet najbardziej zgryźliwi dorośli...

http://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/05/dzem-z-mango.jpg

Od kiedy tylko pamiętamy, jedliśmy dżemy. Na śniadanie – dżemy. Na kolację – dżemy. W przerwie pomiędzy prokrastynowaniem – dżemy. I tak nam to dzisiaj zostało, widzicie. W ogóle to prawdopodobnie jesteśmy jednymi z niewielu ludzi w Polsce, którym konfitura nie kojarzy się z donoszeniem. Mamy nauczyły, my wchłonęliśmy niczym gąbki, i teraz jak już...

http://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/04/drozdzowki-nadziewane-czekolada.jpg

Przypadek bywa sprawcą wielu wspaniałych rzeczy. Na ten przykład, gdyby nie ów przypadek, nigdy byśmy się nie poznali, a co za tym idzie, nie stworzylibyśmy tego siedliska rozpusty. Dla niektórych to pewnie i lepiej, bo nie nadszarpnęliby swoich relacji z dietetykiem, ale dla nas byłaby to niepowetowana strata. I wyobraźcie sobie, że wczoraj – zupełnie...

Copyright Stonerchef (2019)
Wszelkie materiały na stronie chronione są prawami autorskimi — zabrania się ich kopiowania.
Dział Weedukacja ma charakter informacyjny. Treści na stronie mogą zawierać linki afiljacyjne.

Zdjęcia z sesji: PiKwadrat Studio