HomeCategoryLody - Stonerchef

http://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/01/lody-nesquik-w-wafelku-z-galkownica.jpg

Czasami gonią nas różne rzeczy i nie zawsze można sobie pozwolić na przyjemność spędzenia w kuchni całego dnia, żeby wznosić gastro piramidy ze wszystkich dobroci tego świata. Niekiedy się – zwyczajnie, po ludzku – nie chce. Za to Netflix wydaje się jakiś taki fajniejszy, kiedy akurat na głowie jest więcej obowiązków, a godzina obżarstwa z...

http://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2017/08/zblizenie-na-lody-lion-w-rozku.jpg

Pssst… Ej… Macie może ochotę na działkę solonego karmelu z batonami? To dobrze, bo lody Lion są nie tylko obsceniczne, ale sprawiają, że ten wewnętrzny lew z reklamy batona blednie przy nich prawie do zera. Bazę na nasze lody Lion stanowi solony karmel i to jego będziemy czuć podczas nurkowania twarzą w kuwecie lodów. Poczujecie...

http://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2017/08/zblizenie-na-lody-mascarpone-z-jagodami-w-rozku.jpg

Królowa słodkości wykonała dziś arcydzieło. Ogrody Semiramidy to przy tym stary Passat sprzedawany ze zresetowanym przebiegiem przez handlarza Mirka na giełdzie. Pokonują głód, tłumią upał i znikają szybciej, niż czarodziej pod osłoną dymu. To srogie lody mascarpone z jagodami i mini-bułeczkami cynamonowymi. Już po ugryzieniu pierwszej porcji zobaczyliśmy przed oczami polskie boćki, co przycupnęły na...

http://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2017/07/lody-z-biala-czekolada-i-herbatnikami.jpg

To jest deser soczysty, przesłodki i głęboki, niczym myśli konfucjańskie. Powstał z bardzo prostych pobudek; kochamy desery z białą czekoladą, a w zamrażarce odpoczywa sobie kuweta z dwoma litrami musu truskawkowego, także baza nam się zrodziła piękna. Do tego doszła głębia kakao i bardzo przyjemny dodatek w postaci herbatników wpuszczonych do masy lodowej. To są...

http://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2017/06/mega-zblizenie-na-lodowe-kanapki.jpg

Kanapki lodowe – oprócz całej kuwety podanej z chochlą – to nasz ulubiony sposób spożywania lodów. Zwłaszcza w czerwcu, kiedy ziemia pod nogami wręcz goreje, a w sklepie dalej szaleją kanapki truskawkowo-waniliowe. U nas jest brownie i lody miętowe z czekoladą. Prawdziwy szał ciał i zderzenie różnych tekstur, które zamyka w sobie lodowa kanapka. Filozofia...

http://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2017/05/zblizenie-na-lody-michalkowe-nabierane-galka.jpg

Ostatnio bardzo często wykorzystywaliśmy białe Michałki, więc mamy problem, bo skubane przyszły z adwokatem i trzeba było jakoś wyjść z twarzą. No to wyszliśmy z lodami, które zadebiutowały na konkursowej kolacji zorganizowanej z okazji współpracy z Meeatie. Lody o smaku białych Michałków jednogłośnie zyskały miano potężnych. To jest bardzo znaczący komplement, biorąc pod uwagę to, że...

http://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2017/04/mega-zblizenie-na-lody-z-solonym-karmelem-i-orzechowym-cookie-dough.jpg

Przyznamy się nieskromnie – jakkolwiek by to nie zabrzmiało – do robienia pysznych lodów. Natomiast to, co dzisiaj dokonało się przy użyciu kilku naczyń, sprawnych rąk i zamrażarki, przechodzi najśmielsze marzenia każdej gastro-bestii. Lody z solonym karmelem, orzechowym cookie dough i sosem czekoladowym uzależniają. Tylko nie wiemy, czy traktować to jako ostrzeżenie, czy jako kuszącą...

http://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2017/03/zblizenie-na-lody-brownie.jpg

Gdyby – nie daj boże – zdarzyło się tak, że jakiś żołnierz armii Jana III Sebikskiego  zadał nam to pytanie za milion złotych „Macie jakiś problem?” odpowiedzielibyśmy w sposób niekonwencjonalny, a mianowicie – tak, mamy jeden GIGANTYCZNY wręcz problem. Strasznie szybko kończą nam się lody. Te lody niestety skończą się pewnie jeszcze szybciej, ponieważ są...

http://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2017/02/zblizenie-na-lody-ciasteczkowe.jpg

Lody ciasteczkowe chodziły za nami od kiedy przerobiliśmy mniej więcej 10 litrów różnych smaków od Ben & Jerry’s podczas naszego sylwestrowego wypadu do Holandii. Teraz, kiedy cookie dough jest na Stonerchefie, lody o tymże smaku leżą w zamrażarce. Jak długo, to wiedzą tylko nasze apetyty (max kolejne 12 godzin #smutek). Będziemy tacy fajni i podzielimy się...