kategorie

Przetwory

Przepisy

Piklowana czerwona cebula

Jeśli mielibyśmy wybrać jeden z najmodniejszych ostatnio dodatków do stonerskiego jedzenia, byłaby to bez wątpienia piklowana czerwona cebula. Jak na wysoce zorganizowanych ludzi przystało, stestowaliśmy ją dopiero, jak już zdążyła

Czytaj więcej »
Kimchi z ananasa
Podwójny pożar

Uzależniające „kimchi” z ananasa

„Kimchi” z ananasa celowo jest tu wzięte w cudzysłów, bowiem to nie jest kimchi – żeby nie było, że zaraz jakiś koreański kisiciel kapusty (jakkolwiek się ten zawód nazywa) popełni

Czytaj więcej »
dżem z mango
Desery bez pieczenia

Owoc święty: dżem z mango

Od kiedy tylko pamiętamy, jedliśmy dżemy. Na śniadanie – dżemy. Na kolację – dżemy. W przerwie pomiędzy prokrastynowaniem – dżemy. I tak nam to dzisiaj zostało, widzicie. W ogóle to

Czytaj więcej »
pikle z czosnku
Przepisy

Indyjskie pikle z czosnku

Czosnek jest w naszej kuchni używany nagminnie, a gdy dopadnie nas ewentualnie jakieś przeziębienie, ładujemy go na potęgę, żeby przegnać wszystko, co złe. Jest z jego aplikacją jednak pewien problem,

Czytaj więcej »
Podwójny pożar

Śledzie w kimchi ze srirachą i wędzoną papryką

Ponieważ śledzie stanowią ścisłą czołówkę potraw wigilijnych, postanowiliśmy się przyjrzeć tym osobliwie pachnącym rybom w połączeniu z koreańską kiszonką. Zamarynowaliśmy więc śledzie w kimchi i jednocześnie dorobiliśmy się przepisu, którego

Czytaj więcej »
dżem z bekonu
Przepisy

Dżem z bekonu z dodatkiem whiskey

Ach, dżem z bekonu… Wyższa półka konfitur – w tym sensie wyższa, że po pierwsze rozbraja smakiem każde mięsożerne podniebienie, a po drugie daleko mu do bycia ekonomicznym, bo z

Czytaj więcej »
kimchi
Podwójny pożar

Domowe kimchi

Od domowego kimchi zaczynamy naszą przygodę z kiszonkami na szerszą skalę. Ich przygotowywanie to jest tak dziecinnie prosta i jednocześnie kojąca czynność, że moglibyśmy wylądować na okładce „Faktu” w artykule

Czytaj więcej »
serek topiony
Przepisy

Domowy serek topiony z cheddara

Smak żółtego serka topionego, takiego do smarowania albo położenia na kanapki, to jest coś, co kojarzy nam się szczególnie dobrze. Przywodzi na myśl beztroskie czasy, kiedy oglądało się Toma i

Czytaj więcej »
TRENDUJĄCE

Najnowsze artykuły o CBD

Recenzja suszu CBD AK-47 (Cannabis Spot)

Gdyby ten susz CBD był postacią z uniwersum DC, to nazwalibyśmy go Two-Face, ale że Cannabis Spot już mu nadał nazwę handlową, to nie będziemy ingerować w naming, za to

Susz CBD Strawberry Cola (Recenzja)

Szukasz suszu CBD, który idealnie uzupełni spliffa zamiast tytoniu, a przy okazji doda Ci energii i wyostrzy skupienie? Mamy coś w sam raz. Zapraszamy do recenzji kwiatów Strawberry Cola od

Zapisz się do newsblettera i pobierz dwa darmowe przepisy wraz z tajemniczą niespodzianką dla każdego Stonersa

Fizycznie Cię nie adoptujemy, ale nasza newsbletterowa rodzina powita Cię  otwartymi ramionami. Bądź na bieżąco z najnowszymi informacjami o konopiach, korzystaj ze zniżek na produkty od najlepszych polskich marek i czerp wiedzę z bonusowych materiałów, które otrzymają tylko newsbletterowicze.

O Stonerchefie

Stonerchef to portal edukacyjny o konopiach, który stanowi bibliotekę rzetelnej wiedzy opartej o najnowsze badania. Pomagamy zrozumieć z pozoru trudne rzeczy w przyjemny sposób.

Pokrywamy pełne spektrum tematów, od marihuany przez konopie włókniste po potencjał terapeutyczny tych roślin, aspekty psychologiczne, historię, kulturę i odpowiedzialne użytkowanie.

Zaczynaliśmy od rozpstnych przepisów na gastro okraszonych logiem z bongo. One nadal tu są — całe 500 sztuk.

Informacja

Treści zawarte na stronie są jedynie opisem dostępnej literatury naukowej na temat konopi. Nie stanowią one porady medycznej — i nie powinny być tak traktowane. Jeśli takiej potrzebujesz, skonsultuj się z lekarzem specjalizującym się w tego typu terapiach.

W naszych materiałach edukacyjnych znajdują się też linki afiliacyjne. Każdy zakup polecanego przez nas produktu z tego linka sprawia, że otrzymujemy od niego prowizję. To z kolei pomaga nam rozwijać naszą działalność edukacyjną.