HomeCategoryStoner żarcie - Strona 4 z 14 - Stonerchef

http://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/03/kurczak-mango-haze.jpg

Pora odczarować zwrot: resztki z obiadu. Po ostatnim przepisie na szarpanego kurczaka w sosie miodowo-czosnkowym została nam tzw. kanapkowa ilość mięsa, a że wolno gotowane mięsko nie może ulec zmarnowaniu – choćby ze względu na swoją obłędną delikatność – to zrobiliśmy naszym podniebieniom raj w postaci luksusowych kanapek z szarpanym kurczakiem, salsą „mango-mięta”, majonezem wasabi...

http://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/03/gotowe-burrito.jpg

Cheeseburger big mac burrito – to brzmi jak „avada kedavra” wypowiedziane w kierunku dietetyków. Co tam wypowiedziane; wykrzyczane rykiem tysięcy cząsteczek tłuszczów nasyconych. Oni się boją. Ale strach ma wielkie oczy, a my jeszcze większe gastro-potrzeby, toteż dziś serwujemy dwie kompozycje ,wymyślone przez Śmieciożerców, ale odczarowane na domowo przez nasze dłonie i patelnie. Cheeseburger big...

http://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/02/tosty-sloppy-joe.jpg

Strach czasami jest dobry. Od tygodnia straszą nas, że niedługo nastaną kilkunastostopniowe mrozy, więc nasza reakcja obronna jest krótka – wypad do mięsnego, domowy chleb, dużo sera i tosty sloppy joe. Także teraz mróz będzie nas pocałować w tłuste… a nie, w sumie i tak nie przytyjemy. W zeszłym roku bardzo wydziwialiśmy z przepisami i...

http://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/02/ser-cieknacy-z-paczko-cheeseburgerow.jpg

Cały świat żyje od kilku dni tym, że Elon Musk wysłał w kosmos Teslę, ale to nie w kosmosie dzieją się prawdziwe cuda. Bo my, na ten przykład, wysłaliśmy dziś w kosmos jakąkolwiek skalę serowości w cheeseburgerze zamkniętym w pączka. A media milczą. Ukoronowaniem tegorocznego Tłustego Czwartku okazał się przepis wytrawny. Dzisiaj jeszcze dojadaliśmy burżujskie...

http://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/01/dwie-kanapki-z-mielonymi.jpg

Wśród naszych narodowych mądrości, zaraz obok „mądry Polak po szkodzie”, „Polacy nie gęsi i swój język mają”, jest jeszcze jedna sentencja, która wyjątkowo mocno wryła się w nasze dziedzictwo, a mianowicie: zostaw ziemniaki i chociaż mięso zjedz. Dezaktualizujemy ten apel, bo nasze kanapki z mielonymi mają wszystko zamknięte w jednej całości – i są kosmicznie...

http://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2017/12/zupa-meksykanska-nabierana-lyzka.jpg

Kiedy my mówimy zupa, Wy mówicie bogactwo. Zupa! Bogactwo! Zupa! Bogactwo! Taka właśnie jest nasza dzisiejsza zupa meksykańska z szarpanym kurczakiem. Robi się to w 30 minut, wychodzi ok. 2,5 litra esencjonalnego wywaru naładowanego przyprawami charakterystycznymi dla kuchni Meksyku, a świeże dodatki sprawiają, że zaczynamy krzyczeć „por amor de Dios”! Generalnie nie przepadamy za tzw....

http://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2017/12/zblizenie-na-pierogi-stonerskie-w-tempurze.jpg

Jest taki bardzo ambitny program telewizyjny, „Żony Hollywood”, który pokazuje życie mało znanych businesswomen, które z biznesem mają tyle wspólnego, że ich mężowie prowadzą prężnie rozwijające się firmy – i dlatego mogą sobie pozwolić na loty odrzutowcami, zmianę samochodu co tydzień i jedzenie homarów na obiad. Pomimo że dokument jest sam w sobie karykaturą, naszym...

http://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2017/12/zblizenie-na-frytki-tikka-masala.jpg

Począwszy od wczoraj, jesteśmy zdania, że frytki tikka masala będziemy jeść na śniadanie, obiad, kolację i nie ukrywamy, coś takiego widzielibyśmy też na swoim weselu, a także w knajpce, gdyby kiedyś doszło do założenia takowej. To, w jaki sposób smażone ziemniaki współpracują z aromatycznym indyjskim szlagierem nie wymaga szerszego komentarza – tym się trzeba zajadać,...

http://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2017/11/pizza-parma-po-upieczeniu.jpg

Czegokolwiek byśmy nie robili z pizzą, to jej bardziej klasyczne odsłony zawsze stanowią dla nas bezpieczną przystań. Wobec tego, podczas odwiedzin rodziny w Radomiu, zapowiedzieliśmy, że oto jednego dnia robimy dzień pizzy. Trójkąt po trójkąciku, aż do odcięcia. I tak oto, korzystając z dużo lepszych warunków do wypiekania włoskich placków, na stół zawitała – zaraz...