-
Przypal papryczki z każdej strony nad palnikiem kuchenki i odstaw je na bok.
-
Roztop w garnku masło na średnim ogniu i dodaj cukier.
-
Zamieszaj i doprowadź masło z cukrem do zagotowania na małym ogniu.
-
Podczas gdy masło i cukier się podgrzewają, pokrój papryczki i umieść je w misce.
-
Dodaj przecier pomidorowy i zblenduj całość na gładką konsystencję.
-
Wlej do garnka przecier. Dodaj ocet, sos Worcestershire, wędzoną paprykę, mieloną cebulę, mielony czosnek, chilli cayenne, kumin, musztardę i sól.
-
Wymieszaj i doprowadź do wrzenia na małym ogniu.
-
Gotuj ok. 30 minut, co jakiś czas mieszając, aż sos nieco zgęstnieje.
-
Wystudź do temperatury pokojowej i przelej do słoika.
-
Przechowuj w lodówce ok. 2 tygodnie.