Go Back
Buchnij sobie ten przepis!
Składniki
Popcorn fromage
  • 80 g ziaren popcornu
  • 2 łyżki oleju kokosowego lub masła klarowanego
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki posiekanego koperku świeży lub suszony
  • 3 łyżki startego parmezanu
  • 3 łyżki mleka w proszku
  • 1,5 łyżki mielonej cebuli
  • 1 łyżeczka mielonego czosnku
  • 1 łyżeczka soli
Wskazówki
  1. Umieść w garnku olej kokosowy i ziarenka kukurydzy.
  2. Ustaw ogień na średni.
  3. Potrząśnij garnkiem kilka razy.
  4. Poczekaj, aż ziarna zaczną strzelać.
  5. Kiedy strzelanie ucichnie, natychmiast wyłącz ogień.
  6. Przesyp popcorn do dużej miski.
  7. W małej misce wymieszaj koper, mieloną cebulę, czosnek, parmezan, sól, pieprz i mleko w proszku.
  8. Skrop popcorn oliwą i wymieszaj go rękami.
  9. Wsyp przyprawę fromage.
  10. Potrząśnij miską kilka razy i ponownie wymieszaj popcorn rękami.
  11. Gotowe!