Go Back
Buchnij sobie ten przepis!
Składniki
Lody ciasteczkowe
  • 400 g skondensowanego mleka słodzonego
  • 400 g śmietany 36% kremówki
  • 100 g posiekanej mlecznej czekolady
  • 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • Cookie dough według uznania - im więcej, tym lepiej
Wskazówki
  1. Połącz w misce mleko skondensowane i ekstrakt waniliowy.
  2. W osobnej misce ubij śmietanę na sztywno.
  3. Przenieś śmietanę do miski z mlekiem skondensowanym i wymieszaj szpatułką.
  4. Przenieś ok. 1/3 masy lodowej do pojemnika.
  5. Posyp ją częścią masą ciasteczkową.
  6. Włóż patyczek do lodów i przeciągnij nim po całej powierzchni.
  7. Dodaj część posiekanej czekolady i zrób z nią to, co z cookie dough.
  8. Powtarzaj tę czynność z pozostałą masą lodową i resztą składników, aż zużyjesz je wszystkie.
  9. Włóż lody do zamrażarki i trzymaj je tam min. 6 godzin, a najlepiej całą noc.