Go Back
Buchnij sobie ten przepis!
Składniki
Rwane pizza bułki
  • Hawajskie bułki do rwania
  • Kilkanaście plasterków salami pepperoni
  • 250 g startej mozzarelli
  • Szybki sos pomidorowy przepis poniżej
  • Masło czosnkowe przepis poniżej
Szybki sos pomidorowy
  • 300 g przecieru pomidorowego
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka mielonej cebuli
  • 1 łyżeczka mielonego czosnku
  • 0,5 łyżeczki oregano
  • 1 łyżeczka bazylii
Masło czosnkowe
  • 4 łyżki masła roztopione
  • 2 łyżki startego parmezanu
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka mielonego czosnku
  • 1/2 łyżeczki oregano
  • 1/2 łyżeczki soli
Wskazówki
Szybki sos pomidorowy - krok po kroku
  1. Wymieszaj wszystkie składniki sosu w misce lub innym głębszym naczyniu.
Masło czosnkowe - krok po kroku
  1. Wymieszaj w misce masło z parmezanem.
  2. Dodaj oregano sól, czosnek i pietruszkę.
  3. Zamieszaj dokładnie.
Rwane pizza bułki - krok po kroku
  1. Nagrzej piekarnik do 205 stopni (termoobieg).
  2. Przekrój wcześniej upieczone hawajskie bułki na pół.
  3. Wysmaruj spód bułek sosem pomidorowym.
  4. Rozłóż równomiernie salami.
  5. Posyp startą mozzarellą.
  6. Przykryj górą bułek.
  7. Wysmaruj bułki z wierzchu masłem czosnkowym po raz pierwszy.
  8. Piecz ok. 15 minut.
  9. Wysmaruj bułki masłem czosnkowym ponownie.
  10. Przeżywaj satysfakcję.