-
Rozgrzej na patelni 2 łyżki oleju, dodaj cebulę i podduszaj na średnim ogniu ok. 20 minut.
-
Podziel wołowinę na 4 równe części, z każdej uformuj 2 płaskie kotlety i przypraw je solą oraz pieprzem.
-
Rozgrzej na dużej patelni pozostały olej i smaż burgery z jednej strony ok. 2 minuty. W tym czasie przypraw solą i pieprzem surową stronę i posmaruj ją musztardą.
-
Przełóż burgery i smaż je na drugiej stronie ok. 1 minutę, kładąc ser w połowie czasu.
-
Zdejmij mięso z patelni, kiedy ser się stopi.
-
Przekrój bułki na pół.
-
Spód każdej posmaruj sosem.
-
Ułóż pomidora, ogórki i sałatę.
-
Przykryj je pierwszym kotletem.
-
Dodaj podduszoną cebulkę.
-
Przykryj drugim kotletem.
-
Zamknij burgera daszkiem bułki.