Go Back
Buchnij sobie ten przepis!
Składniki
Marynowane jalapeno
  • 15 papryczek jalapeno pokrojonych w plasterki i pozbawionych środka
  • 250 ml octu
  • 250 ml wody
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki cukru
  • 2 łyżki soli
Wskazówki
  1. Umieść w garnku czosnek.
  2. Dodaj wodę, ocet, sól i cukier.
  3. Doprowadź do zagotowania, mieszając dopóki sól i cukier się nie rozpuszczą w zalewie.
  4. Dodaj jalapeno i dociśnij je do dna garnka, żeby pokryły się płynem.
  5. Zdejmij garnek z ognia i trzymaj w nim papryczki ok. 10-15 minut.
  6. Oddziel jalapeno od zalewy.
  7. Przenieś papryczki do słoików, zalej je zalewą i daj im wystygnąć do temperatury pokojowej.
  8. Zakręć słoiki i włóż je do lodówki - możesz je tam przechowywać do 4 tygodni.