Go Back
Buchnij sobie ten przepis!
Składniki
Krem Maltesers do smarowania
  • 80 g masła
  • 50 g czekolady mlecznej lub gorzkiej, jeśli wolicie mniej słodkie kremy
  • 200 g Maltesersów 150g zmielonych drobniutko + 50g pokruszonych na kawałki
  • 120 ml mleka skondensowanego mleka słodzonego
  • 60 ml zagęszczonego mleka niesłodzonego
Wskazówki
  1. Zmiksuj w malakserze 150g Maltesersów na drobny miał.
  2. Pozostałe 50g pokrusz na kawałki, używając do tego wałka i woreczka zamykanego na suwak.
  3. Umieść w rondelku masło wraz z czekoladą i rozpuść je na małym ogniu, cały czas mieszając, aż oba składniki się połączą.
  4. Dodaj do rondelka oba mleka i wymieszaj dokładnie raz jeszcze.
  5. Przenieś zawartość rondelka do zmiksowanych w malakserze Maltesersów.
  6. Miksuj do uzyskania jednolitej konsystencji.
  7. Przenieś krem do miski.
  8. Dodaj pokruszone Maltesersy i wmieszaj je dokładnie do kremu przy użyciu szpatułki.
  9. Umieść krem w słoiku, zamknij go szczelnie i przechowuj w lodówce do 2 tygodni.