Go Back
Buchnij sobie ten przepis
Składniki
Gorąca czekolada z Oreo
  • 400 ml mleka
  • 115 g śmietany 36%
  • 100 g czekolady mlecznej
  • 100 g czekolady gorzkiej
  • 8 ciasteczek Oreo
Dodatki
  • 200 g śmietany 36% ubitej na sztywno
  • Kilka ciasteczek Oreo połamanych
Wskazówki
Przygotowanie
  1. Zmiksuj Oreo na bardzo drobny miał.
  2. Zmiksuj lub posiekaj czekoladę na małe kawałki.
Część właściwa
  1. Podgrzewaj w rondelku mleko ze śmietaną na małym ogniu, aż będą gorące, ale nie doprowadzaj do zagotowania.
  2. Dodaj czekoladę i mieszaj, aż ta całkowicie się rozpuści.
  3. Zdejmij rondelek z ognia i dodaj zmielone ciasteczka Oreo.
  4. Wymieszaj dokładnie.
  5. Przelej gorącą czekoladę do szklanek.
  6. Wykończ ubitą śmietaną i ułóż na wierzchu połamane ciasteczka.