-
Rozgrzej oliwę w dużym garnku na średnim ogniu.
-
Dodaj cebulę i zeszklij ją.
-
Wrzuć mięso mielone i rozdziel je drewnianą łopatką.
-
Podsmażaj wołowinę, aż delikatnie zbrązowieje.
-
Przypraw porządnie solą i pieprzem.
-
Dodaj sos sos a’la ragù, ketchup, musztardę dijon, sos worcestershire, bulion i mleko.
-
Zamieszaj całość dokładnie.
-
Wmieszaj do sosu makaron.
-
Doprowadź do zagotowania
-
Zmniejsz ogień na mały i gotuj pod przykryciem ok. 10 minut, aż większość sosu wyparuje, a makaron będzie al dente.
-
Zdejmij garnek z ognia.
-
Dopraw ewentualnie solą i pieprzem do smaku (próbuj potrawy podczas gotowania i zdecyduj, czy potrzebujesz więcej soli).
-
Dodaj pokrojonego pomidor, wymieszaj, a następnie wsyp ser i połącz wszystkie składniki, aż cheddar się stopi.
-
Przykryj garnek i odstaw go jeszcze na 2 minuty.
-
Nakładaj Mac and Cheeseburgera, posyp pokrojonym szczypiorkiem i podawaj od razu.