Go Back
Buchnij sobie ten przepis!
Składniki
Lody nutella z chrupiącą białą czekoladą
  • 350 ml Nutelli
  • 1 puszka mleka skondensowanego
  • 700 ml śmietany 36% 3 opakowania po 200g
  • 100 g białej czekolady posiekanej
  • 1 łyżeczka esesncji waniliowej
Wskazówki
Przygotowanie
  1. Ubij śmietanę na sztywno z pomocą miksera - zrób to w metalowej misce.
  2. Następnie, w osobnym naczyniu połącz z sobą mleko skondensowane, Nutellę i esencję waniliową.
  3. Dodaj białą czekoladę i wymieszaj.
  4. Zawartość miski z Nutellą i mlekiem skondensowanym przelewaj powolutku do śmietany, cały czas mieszając, aż składniki się połączą i utworzą jednolitą masę lodową.
  5. Przenieś lody do pojemnika, zamknij go szczelnie i umieść w zamrażarce.
  6. Mroź przez 24 godziny.
  7. Podawaj w ramekinach lub miseczkach z posypaną startą białą czekoladą.