-
Ugotuj filety w samej wodzie i poszarp je 2 widelcami na drobne kawałki.
-
Weź naczynie żaroodporne, dodaj kurczaka, 2/3 kukurydzy i 2 papryczki jalapeno pokrojone w plasterki.
-
Na rozgrzanej suchej patelni wymieszaj ricottę ze śmietaną i 100g startej mozzarelli.
-
Podgrzewaj na małym ogniu, cały czas mieszając, aż składniki się połączą i uzyskają jednolitą, gładką konsystencję.
-
Przenieś sos z patelni do naczynia żaroodpornego.
-
Posyp z wierzchu 100g startej mozzarelli i resztą kukurydzy.
-
Wykończ ostatnią warstwę ziemniakami w stylu hash-brown.
-
Rozgrzej piekarnik do 205 stopni (termoobieg).
-
Piecz caserole 18 minut.
-
Wyjmij naczynie z potrawą i daj mu odpocząć 10 minut w temperaturze pokojowej.