Go Back
Buchnij sobie ten przepis!
Składniki
Wiejska jajecznica
  • 4 duże jajka
  • 1 cebula pokrojona w kostkę
  • 2 posiekane ząbki czosnku
  • 2 gałązki szczypiorku drobno pokrojone
  • 1 małe pęto kiełbasy pokrojonej w kostkę u nas kiełbasa z dziczyzny
  • 1 łyżeczka masła klarowanego
  • 1 łyżeczka musztardy dijon
  • 50 g startego sera gouda
  • Sól i pieprz do smaku
Wskazówki
Jajecznica
  1. Rozgrzej masło na dużej patelni.
  2. Dodaj cebulę z czosnkiem i podsmaż ok. 2 minuty
  3. Dorzuć kiełbasę, smaż kolejne 2-3 minuty na średnim ogniu.
  4. Dodaj ser i wbij jajka.
  5. Poczekaj, aż ser się trochę roztopi.
  6. Dodaj musztardę i wymieszaj jajecznicę.
  7. Smaż dalej na średnim ogniu, aż jajka się zetną, ale ogólna konsystencja pozostanie nieco kremowo-serowa.