Go Back
Buchnij sobie ten przepis
Składniki
Zapiekanka makaronowa BBQ & Ranch
  • 250 g wędzonej piersi z indyka pokrojonej w kostkę
  • 250 g makaronu fusilli "świderki"
  • 250 ml dressingu "Ranch"
  • 200 ml sosu Barbecue
  • 180 g kukurydzy z puszki
  • 150 g pomidorów pokrojonych w kostkę
  • 300 g startego sera mozzarella
  • 1 czerwona cebula pokrojona w drobną kostkę
  • Sól i pieprz do smaku
Wskazówki
Makaron
  1. W garnku zagotuj lekko osoloną wodę i wrzuć do niej makaron. Gotuj go ok. 2 minut, aż nadal będzie lekko twardy.
Zapiekanka BBQ & Ranch
  1. Weź dużą miskę.
  2. Wsyp do niej indyka, cebulę, kukurydzę, pomidory, sos barbecue, dressing ranch i dokładnie wymieszaj.
  3. Dodaj podgotowany makaron, wymieszaj ponownie i dopraw na górze solą oraz pieprzem.
  4. Przenieś zapiekankę do płaskiego naczynia żaroodpornego i wyrównaj masę, a następnie posyp startą mozzarellą.
Pieczenie
  1. Zapiekankę BBQ ze świderkami piecz przez 30 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku (termoobieg).