Go Back
Buchnij sobie ten przepis!
Składniki
Ciasteczka
  • 280 g Nutelli
  • 140 g mąki pszennej
  • 1 jajko
  • Schłodzony słoik Nutelli do nadziewania
Wskazówki
Sprzęt
  1. Nagrzej piekarnik do 180 stopni.
  2. Na blasze ułóż dwa arkusze papieru do pieczenia
  3. Ciasto: W dużej misce połącz Nutellę z jajkiem. Dodaj mąkę i mieszaj do uzyskania jednolitej masy.
  4. Na łyżeczkę nałóż ciasto, uformuj z niego kulkę, spłaszcz dłonią i połóż na papierze do pieczenia.
  5. Nałóż łyżeczkę schłodzonej Nutelli na środek ciasteczka.
  6. Uformuj drugą kulkę z łyżeczki ciasta, spłaszcz ją i połóż na części z Nutellą.
  7. Dociśnij palcami obie części ciasteczka, aby je zamknąć.
  8. Czynność powtarzaj, aż zużyjesz całe ciasto.
Pieczenie
  1. Piecz ciasteczka przez 6-8 minut. (6 - lekko miękkie; 8 - bardziej chrupkie).
Podanie
  1. Wyjmij duży talerz.
  2. Wyłóż na nim ciasteczka.
  3. Polej ciasteczka płynną czekoladą.