Go Back
Buchnij sobie ten przepis!
Składniki
Ciasto na naleśniki (porcja dla dwóch osób)
  • 1 szklanka mąki
  • 3/4 szklanki mleka
  • 3/4 szklanki wody
  • 1 jajko
  • 1 szczypta soli
Farsz serowy
  • 250 g twarogu chudego lub półtłustego
  • 1 mały serek waniliowy
Farsz malinowy
  • 150 g malin
Dekoracja
  • Posiekana czekolada do posypania
Wskazówki
Ciasto
  1. Jajka ubij w misce z solą.
  2. Dodaj do nich mąkę, wlej mleko i wodę, a następnie wszystko dokładnie wymieszaj.
  3. Smaż naleśniki na płaskiej patelni na maśle aż zetną się na wierzchu. Przerzuć je na drugą stronę i smaż równie długo.
Farsz twarogowy
  1. W misce wymieszaj dokładnie twaróg z serkiem waniliowym.
Farsz malinowy
  1. Rozgnieć maliny na konsystencję dżemu.
Formowanie roladek
  1. Na jednej połowie naleśnika ułóż ser, a obok maliny.
  2. Całość zawiń w roladę i posyp posiekaną czekoladą.