Go Back
Buchnij sobie ten przepis!
Składniki
Szczupak
  • 350 g filetu ze szczupaka
  • 1 duża cebula
  • 1 duża marchewka
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 2 garści pomidorków koktailowych
Marynata
  • 2 łyżki musztardy francuskiej
  • 2 łyżki musztardy dijon
  • 2 łyżki masła
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 łyżeczki pieprzu
Wskazówki
Sprzęt
  1. Nagrzej piekarnik do 185 stopni.
Marynata
  1. Wymieszaj w misce: obie musztardy, starte ząbki czosnku, przyprawy i masło.
Ryba
  1. Opłucz szczupaka i wysusz na ręczniku papierowym.
  2. Wyłóż sos musztardowy na rybę i natrzyj nim ją dokładnie.
  3. W nasmarowanym olejem kokosowym naczyniu żaroodpornym umieść po kolei: marchewkę w plastrach, filety szczupaka, cebulę w piórkach i pomidorki przekrojone w połówki.
  4. Polej całość pozostałą marynatą.
  5. Pieczenie: Włóż naczynie z rybą do nagrzanego piekarnika i piecz przez ok. 60 minut.