Wyłóż blachę papierem do pieczenia.
Umieść ciasteczka Oreo w malakserze i zmiksuj je na drobny miał. Wsyp zmiksowane ciasteczka do miski z serkiem śmietankowym i odpal mikser, pracując na wolnych obrotach aż do połączenia składników.
Nabierz łyżkę masy na truflę i uformuj z niej kulkę. Przenieś ją na papier do pieczenia i powtórz to samo z pozostalą masą.
Włóż trufle do zamrażarki na 15 minut. W tym czasie zmiksuj dodatkowe ciasteczka na bardzo drobno w malakserze.
Pdziel trufle Oreo na dwie równe porcje.
Najpierw roztop białą czekoladę w kąpieli wodnej i zamocz w niej trufle, obtaczając szybko i wyciągając je widelcem od spodu.
Drugą porcję zamocz w roztopionej gorzkiej czekoladzie i dołóż ją do pierwszego rzutu.
Posyp trufle natychmiast dodatkowymi zmiksowanymi ciasteczkami i włóż je do lodówki na ok. 5 minut