Go Back
Buchnij sobie ten przepis!
Przygotowanie
5 mins
Łącznie
30 mins
 
Rodzaj dania: Deser
Ilość: 16 sztuk
Składniki
  • 18 ciasteczek oreo (całych)
  • 115 g serka śmietankowego
  • 115 g białej czekolady
  • 115 g gorzkiej czekolady
Wskazówki
  1. Wyłóż blachę papierem do pieczenia.

  2. Umieść ciasteczka Oreo w malakserze i zmiksuj je na drobny miał. Wsyp zmiksowane ciasteczka do miski z serkiem śmietankowym i odpal mikser, pracując na wolnych obrotach aż do połączenia składników.

  3. Nabierz łyżkę masy na truflę i uformuj z niej kulkę. Przenieś ją na papier do pieczenia i powtórz to samo z pozostalą masą. 

  4. Włóż trufle do zamrażarki na 15 minut. W tym czasie zmiksuj dodatkowe ciasteczka na bardzo drobno w malakserze.

  5. Pdziel trufle Oreo na dwie równe porcje.

  6. Najpierw roztop białą czekoladę w kąpieli wodnej i zamocz w niej trufle, obtaczając szybko i wyciągając je widelcem od spodu.

  7. Drugą porcję zamocz w roztopionej gorzkiej czekoladzie i dołóż ją do pierwszego rzutu.

  8. Posyp trufle natychmiast dodatkowymi zmiksowanymi ciasteczkami i włóż je do lodówki na ok. 5 minut