Go Back
Buchnij sobie ten przepis!
Składniki
  • 470 g śmietany kremówki 36%
  • 500 g słodzonego mleka skondensowanego
  • 50 g ciemnego kakao
  • 1/4 porcji brownie
  • 1/3 porcji solonego sosu karmelowego
  • 1/2 porcji sosu malinowego
Wskazówki
  1. Wymieszaj w średniej misce mleko skondensowane z kakao i odstaw naczynie na bok.

  2. W dużej misce ubij śmietanę na sztywno.

  3. Wmieszaj delikatnie zawartość średniej miski do śmietany przy użyciu szpatułki.

  4. Dodaj pokruszone brownie do masy lodowej i wymieszaj całość.

  5. Przenieś ok. 1/4 masy do pojemnika, a na wierzchu nałóż część sosu malinowego i karmelowego.

  6. Włóż nóż do środka pojemnika i wykonaj nim kilka okrężnych ruchów w jedną i w drugą stronę.

  7. Powtórz to samo z pozostałymi warstwami, aż skończy się zarówno masa, jak i sosy.

  8. Posyp pozostałymi brownie.

  9. Wstaw do lodówki na minimum 6 godzin, a najlepiej na całą noc.