Nagrzej piekarnik do 215 stopni i przygotuj formę na muffiny lub silikonowe kokilki. Jeśli zamierzasz piec babeczki w samej formie, natrzyj ją najpierw tłuszczem.
Ubij mikserem masło z olejem, cukrem, jajkami i ekstraktem waniliowym do uzyskania jednolitej masy.
Dodaj mąkę, proszek do pieczenia oraz sól. Miksuj do dokładnego połączenia się składników i uzyskania jednolitej konsystencji.
Wprowadź szpatułką M&Msy i wymieszaj z masą.
Masę na babeczki przenieś do formy lub kokilek i na górze każdej z nich połóż łyżkę Nutelli.
Włóż wykałaczkę w środek masy i przeciągnij nim po powierzchni babeczek, tworząc marmurowy wzór.
Piecz w temperaturze 215 stopni przez 5 minut. Następnie obniż temperaturę piekarnika do 175 stopni i piecz jeszcze przez ok. 15 minut.
Wystudź babeczki przez kilka minut w formie, a potem przenieś je w inne miejsce do całkowitego wystudzenia.