Nagrzej piekarnik do 175 stopni, wyjmij blachę i wyłóż ją papierem do pieczenia.
W dużej misce utrzyj jajka z cukrami na lekką i puszystą masę.
Dodaj jajka, ekstrakt waniliowy, sól, proszek do pieczenia, mąkę kukurydzianą i wszystko zmiksuj do połączenia się składników.
Wsypuj stopniowo mąkę i kontynuuj miksowanie, aż uzyskasz jednolitą masę.
Wprowadź szpatułką bekon i czekoladę - wymieszaj dokładnie całość.
Nabieraj po 1 łyżce masy na jedno ciasteczko, formuj z masy kulki i ułóż je na wcześniej przygotowanej blasze w odległości ok. 5cm od siebie.
Piecz przez ok. 10 minut, aż zarumienią się na bokach.
Wystudź ciastka ok. 2-3 minuty na blasze, a następnie przenieś je w inne miejsce do całkowitego wystygnięcia.