Rozgrzej olej w dużym garnku na średnim ogniu.
Wrzuć kilka ziarenek kukurydzy i poczekaj, aż zaczną strzelać.
Zdejmij garnek z ognia i dodaj pozostały popcorn. Potrząśnij kilka razy, żeby ułożył się na dnie w równej warstwie.
Wróć garnek na ogień i poczekaj, aż ziarenka zaczną znów strzelać. Kiedy hałas ustąpi, zdejmij garnek z ognia po raz ostatni. Podczas strzelania potrząśnij jeszcze raz garnkiem, żeby nie przypalić kukurydzy.
Dopraw popcorn solą i wymieszaj.
W osobnym naczyniu połącz dokładnie roztopione masło z sosem sriracha i sokiem z limonki.
Bardzo powoli polewaj sosem popcorn, po ok. 3/4 łyżki na jedno polanie, mieszając za każdym razem, kiedy dodasz sos do kukurydzy. Powtarzaj, aż mieszanka się skończy.
Zamieszaj kukurydzę po raz ostatni i podawaj od razu.