Go Back
Buchnij sobie ten przepis!
Przygotowanie
5 mins
Część właściwa
10 mins
Łącznie
15 mins
 
Ilość: 1 300-ml słoiczek
Składniki
  • 5 batonów Pierrot (każdy po 45g)
  • 60 g masła
  • 70 ml mleka skondensowanego niesłodzonego
  • 120 ml mleka skondensowanego słodzonego
Wskazówki
  1. Pokrój pierroty dość drobno.

  2. W rondelku rozpuść masło na najmniejszym ogniu i wlej obydwa mleka. Wymieszaj je bardzo dokładnie, aż skłądniki się połączą.

  3. Włóż pokrojone pierroty do malaksera. Dodaj do nich zawartość rondelka i miksuj całość do uzyskania jednolitej i gładkiej konsystencji. W połowie miksowania obskrobuj krawędzie i spód pojemnika, żeby wszystko dokładnie się połączyło i miksuj dalej, aż krem będzie gładziutki.