Go Back
Buchnij sobie ten przepis!
Przygotowanie
5 mins
Część właściwa
5 mins
Łącznie
10 mins
 
Ilość: 2 osoby
Składniki
Truskawkowy milkshake
  • 200 ml mleka 3,2%
  • 300 g truskawek
  • 300 g lodów o smaku marshmallow fluff
Bita śmietana i kruszonka
  • 200 g śmietanki 36% (kremówki)
  • 1 łyżka masła orzechowego
  • 4-5 herbatników
  • 20 g cukru pudru
Dekoracja:
  • Kilka pianek marshmallows
  • 2-4 paski czekolady Milka z truskawkami
  • Kilka truskawek
  • 2 długie wykałaczki
Wskazówki
  1. Umieść mleko, truskawki bez szypułek i lody w pojemniku blendera. Zmiksuj całość na jednolitą i gładką konsystencję. Odstaw na bok.

  2. Do malaksera włóż herbatniki i masło orzechowe, po czym miksuj, aż do uzyskania konsystencji mokrego piasku.

  3. Ubij w misce śmietankę z cukrem pudrem na sztywno.

  4. Przelej zawartość blendera do słoików lub szklanek, po czym nałóż na wierzchu bitą śmietanę i ewentualnie lody.

  5. Weź wykałaczkę i nabijaj na nią naprzemiennie truskawki z piankami marshmallows. Pianki można uprzednio zgrillować w piekarniku lub przypalić palnikiem gazowym.

  6. Wbij do szejka słodkie szaszłyki oraz czekoladę. Posyp całość kruszonką z masła orzechowego.