Wymieszaj w miseczce majonez z sosem/pastą wasabi i czarnuszką, aż wszystkie składniki dokładnie się połączą.
Owiń miseczkę folią spożywczą i wstaw ją do lodówki na czas przygotowania pozostałych składników
Umyj ziemniaki i obierz je, po czym zetrzyj na grubych oczkach tarki.
Wrzuć starte ziemniaki do miski i zalej je lodowatą wodą, odstawiając na ok. 30 minut, aż woda w misce zrobi się mętna.
Odlej wodę z miski i odsącz ziemniaki na ręcznikach papierowych.
Rozgrzej na patelni masło klarowane lub olej i dodaj ziemniaki. Przypraw je mieszanką do tacos, po czym wymieszaj całość dokładnie i smaż ok. 5 minut na średnim ogniu, aż ziemniaki zrobią się złoto-brązowe.
Złóż ziemniaki jak omleta i kontynuuj smażenie przez kolejne 5 minut.
Zdejmij hash-browns z patelni i odsącz je z nadmiaru tłuszczu na ręcznikach papierowych.
Usmaż bekon na dobrze rozgrzanej patelni grillowej, przewracając plastry mięsa na drugą stronę co ok. 30 sekund. Bekon powinien wytopić prawie cały swój tłuszcz.
Rozgrzej w garnku ok. 1 litr oleju rzepakowego do temperatury 170 stopni. Włóż do niego zapanierowane stripsy i smaż je ok. 10 minut, przewracając kurczaka w połowie czasu na drugą stronę, aż panierka zyska przepiękny, złoty kolor.
Odsącz mięso na ręczniku papierowym.
Rozpuść masło w rondelku na średnim ogniu. Dodaj mąkę, chili oraz sól i wymieszaj całość, smażąc do momentu, w którym mieszanka zacznie zmieniać barwę na złotą.
Zdejmij rondelek z ognia i zacznij dolewać mleko, mieszając energicznie zawartość rondelka przy użyciu trzepaczki.
Wróć rondelek na ogień i doprowadź całość do zagotowania. Jak tylko masa zacznie gęstnieć, zdejmij ponownie garnek z ognia i wsypuj starty cheddar partiami.
Mieszaj do momentu, w którym cały ser się rozpuści, a sos zyska jednolitą i gładką konsystencję fondue. Gdyby sos był zbyt gęsty, dolewamy więcej mleka skondensowanego i mieszamy go raz jeszcze.
Weź placki tortilli i posmaruj je majonezem wasabi. Posyp na to sałatę lodową, połóż pokrojone w paski stripsy i posyp je bekonem. Polej całość sosem serowym, przykryj ziemniakami hash-brown i posyp płonącymi cheetosami.
Pamięaj, żeby ułożyć całą zawartość po jednej stronie tortilli, żeby łatwiej było Ci zwinąć ciasno placek.