Połącz w małej misce majonez z sosem sriracha, zakryj naczynie folią spożywczą i odstaw na bok.
Do osobnej miski wrzuć wszystkie składniki salsy i wymieszaj je, po czym również odstaw na bok.
Rozgrzej na patelni 1 łyżkę oleju na średnim ogniu i dodaj szalotkę, czosnek oraz jalapeno.
Podsmażaj całość ok. 2 minuty, cały czas mieszając, po czym dodaj na patelnię polędwicę i wlej sos rybny.
Obsmażaj mięso, aż nie będzie nigdzie różowe - ok. 2-3 minuty na dużym ogniu.
Wlej wodę, wsyp cukier, wymieszaj wszystko dokładnie i pozwól wieprzowinie skarmelizować się, powstrzymując się przez minutę od ponownego mieszania.
Powtarzaj cały proces, aż mięso nabierze łagodnego złoto-brązowego koloru.
Ułóż porcję wieprzowiny na tortilli i przykryj ją salsą ananasową. Na wierzchu rozprowadź sos sriracha, a tacos oprósz świeżą kolendrą i ewentualnie skrop sokiem z limonki.