HomeCategoryWytrawne Imperium - Strona 2 z 30 - Stonerchef

http://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2019/03/zblizenie-na-skosnego.jpg

Pamiętacie te sceny w Pearl Harbor, w których wściekli Japończycy bombardowali amerykańskie porty z taką pasją w oczach, z jaką Leonardo da Vinci malował Mona Lisę? Tak można właśnie zobrazować to, co się dzieje wraz z pierwszym gryzem, z którym Skośny – stripsowy pilot w kasku z wasabi – wbija do portów naszych podniebień. Po...

http://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2019/03/burger-w-paczku.jpg

Tak nam ostatnio wpadło do głowy, że gdy tyle mówi się o modelkach XXL, modele z tym samym rzymskim oznaczeniem są bezczelnie pomijani. A media milczo. Nasz przepis jest wyrazem sprzeciwu dla tak rażącej dyskryminacji. Niechaj burger w pączku stanie się symbolem wolności, konstytucji i zagramanicy. Burger w pączku to jest taki trochę kontrowersyjny temat,...

http://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2019/02/kubelek-kurczakow-e1579641880556.jpg

Kto choć raz nie guglał „przepis na smażonego kurczaka z KFC”, niech pierwszy rzuci panierką. My też kiedyś guglaliśmy i tak żeśmy się naguglali, że nic pożytecznego z tego nie wyszło, aż przepadliśmy w świecie amerykańskich smażonych kurczaków. Trzeba bowiem stanąć prawdzie twarzą w twarz i przyznać się przed samym sobą, że w panierce KFC...

http://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2019/02/piklowana-czerwona-cebula.jpg

Jeśli mielibyśmy wybrać jeden z najmodniejszych ostatnio dodatków do stonerskiego jedzenia, byłaby to bez wątpienia piklowana czerwona cebula. Jak na wysoce zorganizowanych ludzi przystało, stestowaliśmy ją dopiero, jak już zdążyła się na dobre zadomowić w knajpkach, domach i wszędzie tam, gdzie da się gotować. Żeby nie było, to nie jest tak, że straszne z nas...

http://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2019/02/szarpana-wolowina-barbecue.jpg

Właśnie mija rok, odkąd używamy Crock-Pota w swojej kuchni. I wiecie co? Skubaniec ma na razie 100% skuteczności. Można w nim robić zarówno rzeczy wymyślne, jak i esencję prostoty – ot, choćby szarpana wołowina BBQ. To jedzonko jest wręcz dla Crock-Pota stworzone. Gotowanie sprawia nam ogromną przyjemność, ale tak samo cenimy sobie wygodę w życiu...

http://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2019/01/burger-drwala.jpg

„Mamaaaaaa! A kiedy burger drwala? Mamaaaaaaa! Zrób mi burgera drwala! Mamaaaaaa! No weź, kiedy?!” Tak mniej więcej wyglądały prośby o tę legendarną kanapkę z McDonald’s, o ile cokolwiek stamtąd można określić mianem legendarnego, chyba, że to takie białoruskie legendy pisane na kolanie przez analfabetę. W każdym razie,  nie oznacza to, że sama forma kanapki nie może...

http://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2019/01/kurczak-po-tajlandzku.jpg

Jest zimowa plucha, na ulicy prawie nie widać żywej duszy. Gdzieś pomiędzy sklepem „Wszystko po 5 zł” a „Pralnią chemiczną Alina” stoi budka wcale niezachęcająca z wyglądu, obwieszona czerwonymi szyldami popularnego napoju gazowanego. Pachnie czosnkiem i glutaminianem sodu. W środku pachnie awanturą. Wchodzisz, patrzysz na kartę, wodzisz po niej palcem i typujesz pozycję nr 14 –...

http://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2019/01/gotowy-zinger.jpg

Nowy rok, nowi my, te same luksusowe przepisy. Tak właśnie można określić styczeń 2019, który rozpoczynamy przepisem będącym kolejnym wejściem na poziom wyżej w przypadku fast-foodowych szlagierów. Pierwsza była Hiper Kiejda, ale dzisiaj po panierowanym dywanie kroczy Hunger, czyli Zinger w wersji 4:20. Tak sobie czasem rozmyślamy nad życiem i nad jedzeniem, po czym dochodzimy...

http://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/12/zblizenie-na-philly-cheese-steak-slidery.jpg

Ponieważ sylwester zbliża się do nas wielkimi krokami w siedmiomilowych glanach, wyszukiwarki atakowane są przez ludzi wyszukujących pomysłów na sylwestrowe przekąski. A jest w czym przebierać: pizzeretki z goudą i oliwkami, roladki z łososia i szpinaku, ciastka z fasoli – słowem, tylko głupi by nie robił! Jeśli jednak szukacie przed-noworocznej odmiany w postaci balsamu dla duszy...

http://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/12/mega-pockety.jpg

Z fast-foodowych szlagierów dotknęliśmy już kilku pozycji. Big Maca przerabialiśmy nawet dwa razy, Whopperem chwaliliśmy się dość niedawno, a swego czasu wyświetlała się Wam tutaj pozycja o wdzięcznej nazwie „Beef Grander a.k.a. wegański koszmar”. Dzisiejszy przepis to kwintesencja naszej miłości do smażonego kurczaka i tęsknoty za jego formą podania jako Mega Pocket. Tylko wiecie, my jesteśmy...