HomeCategoryWytrawne Imperium - Strona 3 z 30 - Stonerchef

http://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/12/zblizenie-na-tan-tan-ramen.jpg

Dzisiejszy przepis powinien być tak naprawdę zaserwowany w święto Trzech Króli. Mamy tu bowiem złoto (w przenośni, rzecz jasna), pojawia się także mirra, a kadzidło… Kadzideł to my nigdy nie szczędzimy. Jeśli od jakiegoś czasu trawi Was niepowstrzymane pragnienie wyssania z talerza tłustego wywaru z dużym kopem ostrości (takim z półobrotu, że Chuck Norris nawet...

http://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/11/zblizenie-na-steki-z-sosem-serowym.jpg

Dzisiaj będzie rozprawa o pięknym mięsie, a konkretnie o naszym nowym źródle wołowiny, w której jesteśmy zabujani do szaleństwa, bo taka jakość mięsa (w takiej cenie), to rzecz dość rzadko spotykana dzisiaj. A z takiego kawałka wołowiny nie wypada wręcz nie przygotować steków, dlatego dzisiaj smażymy steki z sosem serowym w towarzystwie chipsów tymiankowych i...

http://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/11/serowe-burgery.jpg

Kiedy zjada się dwie pizze dziennie, tak konsekwentnie przez rok, to nagłe odcięcie od piekarnika z powodu awarii sprawia, że człowiek zupełnie wypada z rytmu. W miejsce pizzy trzeba bowiem znaleźć jakieś inne posiłki, przez co z jednej strony czuliśmy się zakłopotani, a z drugiej przypomniało nam się, że nowe przepisy same się nie zrobią....

http://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/10/ramen-songoku-z-bliska.jpg

Nasz przepis na ramen songoku to żywy dowód na to, jak przekuć porażkę w sukces. Zapomnijcie o wykładach motywacyjnych i wizualizowaniu rzeczywistości, bo to życie – a właściwie kuchnia – pisze najlepsze scenariusze i robi to bardzo tłustym i klarownym bulionem. Do tej pory zrobiliśmy tylko jeden ramen, chociaż to był taki niby-ramen, gdyby się...

http://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/09/burrito-yayami-omate.jpg

Wczoraj stuknęło nam 20 tysięcy polubień na naszym facebookowym fanpage’u. To oznacza trzy rzeczy: po pierwsze, jest to więcej niż 19 tysięcy; po drugie, według rapera Eldo, 20 koła to „Boże, jakaś paranoja”; a po trzecie, pora na jakiś celebracyjny przepis. Coś równie karkołomnego jak nasz legendarna chałka z kurczakiem i mac&cheese w tempurze. Dlatego...

http://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/09/whopper-w-rekach.jpg

Ktoś kiedyś popełnił bardzo duży błąd i nie mówimy tutaj o osobach, które weryfikowały talent pewnego niedoszłego malarza – chodzi nam o pewnego anonima (ale znajdziemy cię, nie martw się, karma wraca), który wymyślił wierutną bzdurę, wedle której podział na zdrowe i niezdrowe jedzenie opiera się na formie podania posiłku. I tak oto, szereg zdrowych...

http://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/08/bagietki-francuskie-na-deskach.jpg

Snują nam się w głowach misterne plany zrobienia takich klasycznych zapiekanek na długich bagietach, które oczywiście zbeszcześcilibyśmy jakoś po swojemu, a le wiadomo, że podstawą każdej dobrej zapieksy – oprócz tego, żeby z wierzchu było tłusto – jest pieczywo. Dobrze zrobione bagietki potrafią wprowadzić podniebienie w stan ekstazy, ścieląc łóżko dla całej reszty dodatków. Nasze...

http://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/08/wieprzowina-w-sosie-slodko-kwasnym-posypana-sezamem.jpg

Jakoś tak się złożyło, że te przepisy, które można u nas zrobić w mniej niż pół godziny (a takich jest u nas niewiele), zawsze spektakularnie się przyjmują wśród naszych głodomorów, więc wiedzeni intuicją, postawiliśmy na kolejną szybką strawę, jaką jest wieprzowina w sosie słodko-kwaśnym, obok kurczaka w cieście chyba najpopularniejsze danie na wynos od „Chińczyka”....

http://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/08/spaghetti-doritonara.jpg

Spaghetti Doritonara to efekt naszych wściekłych pragnień zjedzenia sycącego makaronu, które ostatnimi czasy za nami chodziło. Na początku miało być Cheetonara, ale w sklepie zobaczyliśmy te hajpowane tak mocno Doritos, więc skoro pojawiły się w Polsce, to szkoda byłoby ich nie wypróbować. Jak zapewne się domyślacie, wsadziliśmy swoje ręce w carbonarę i znowu zaburzyliśmy i...

http://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/08/jajecznica-z-nduja-na-talerzu.jpg

Oczywiście to jest takie bardzo wolne tłumaczenie, co nie umniejsza wcale naszemu niedawnemu odkryciu, tzn. że kiełbasa Nduja jest nadwyrobem spożywczym, który powinno się objąć jakimś wyjątkowym statusem. Jej żywa konsystencja i to natarcie ostrą papryką w ilościach naprawdę imponujących sprawia, że możemy nią smarować chleb, kłaść na pizzę, wkręcać do makaronów, rzucać na zapieksy,...