HomeCategoryPrzepisy - Strona 2 z 44 - Stonerchef

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2019/05/zblizenie-na-mini-pavlova-z-truskawkami.jpg

Czasami wystarczy przejść się po bazarze i znaleźć dobry produkt, żeby fala inspiracji napłynęła do mózgu i zabrała nas w gastro podróże po smakach, których podświadomie pragniemy. Taka Pavlova z truskawkami ze świtu sezonu, które smakują jakby sezon trwał już w najlepsze, a w Polsce było nagle pełne słońce przez cały miesiąc. Jak to mówią,...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2019/05/kukurydziana-tortilla.jpg

Można robić tacosy w pszennych tortillach — co sami niejednokrotnie popełnialiśmy — ale dopiero kukurydziane tortille pozwalają poczuć, jak smakuje wyrafinowany tacosik. Jest to zdecydowanie lepszy rodzaj „pieczywa” do tej formy podania mięsa, choć niełatwy. Już spieszymy z wyjaśnieniami. Przygotowując kukurydziane tortille możemy się potknąć w dwóch miejscach. Pierwszym smutnym zderzeniem z rzeczywistością jest fakt,...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2019/04/IMG_0439.jpg

Jeszcze nie tak dawno trwaliśmy w przekonaniu, że sernik na zimno, to najlepsza forma podania tego deseru. A jak upiekliśmy sernik Reeses, to emocje szargają nami jak Werterem i zaczynamy pałać romantyczną miłością do serników pieczonych. Dzisiejszy przepis sponsorują problemy pierwszego świata. Szykujcie miejsca w sercach i brzuchach na sernik o smaku orzechowych babeczek. A’propos...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2019/04/wolowina-bulgogi.jpg

Wołowina bulgogi to nasz nowy faworyt wśród wszystkich dań z tzw. „szybkiej patelnii”. Jest głęboka w smaku, dość esencjonalna od sosu sojowego, słodka od miodu (lub cukru, w zależności od wersji) i charakterna dzięki paście gochujang. A do tego bardziej błyskawiczna od błyskawicy. Wołowina bulgogi — o ile dobrze kalkulujemy — liczy sobie 7 składników,...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2019/03/jak-przygotowac-burgery.jpg

Być może nie formułujecie tego pytania dokładnie w ten sposób, ale często pytacie nas, jak wysmażyć mięso na burgera, jaki ser dobrać, gdzie dostaniecie takie piękne maślane bułki, jak my robimy te sosy, czy możemy przestać was torturować bezwstydnymi zdjęciami jedzenia o późnych porach wieczorowych i takie tam, więc wychodzimy do Was z poradnikiem —...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2019/03/zblizenie-na-skosnego.jpg

Pamiętacie te sceny w Pearl Harbor, w których wściekli Japończycy bombardowali amerykańskie porty z taką pasją w oczach, z jaką Leonardo da Vinci malował Mona Lisę? Tak można właśnie zobrazować to, co się dzieje wraz z pierwszym gryzem, z którym Skośny – stripsowy pilot w kasku z wasabi – wbija do portów naszych podniebień. Po...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2019/03/burger-w-paczku.jpg

Tak nam ostatnio wpadło do głowy, że gdy tyle mówi się o modelkach XXL, modele z tym samym rzymskim oznaczeniem są bezczelnie pomijani. A media milczo. Nasz przepis jest wyrazem sprzeciwu dla tak rażącej dyskryminacji. Niechaj burger w pączku stanie się symbolem wolności, konstytucji i zagramanicy. Burger w pączku to jest taki trochę kontrowersyjny temat,...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2019/03/odkrojony-kawalek-sernika.jpg

Czujemy wielką dumę, bo patrząc na zdjęcia naszego sernika z dżemem wiśniowym, mamy tę świadomość, że to najlepsze ciasto – a zarazem jedno z najprostszych – jakie do tej pory obróciliśmy w rzeczywistość. Zaraz wyjawimy Wam sekret tego sukcesu. Sukces tego serniczka polega na tym, że do jego stworzenia przysłużyła się śmietana o zawartości tłuszczu...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2019/02/kubelek-kurczakow-e1579641880556.jpg

Kto choć raz nie guglał „przepis na smażonego kurczaka z KFC”, niech pierwszy rzuci panierką. My też kiedyś guglaliśmy i tak żeśmy się naguglali, że nic pożytecznego z tego nie wyszło, aż przepadliśmy w świecie amerykańskich smażonych kurczaków. Trzeba bowiem stanąć prawdzie twarzą w twarz i przyznać się przed samym sobą, że w panierce KFC...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2019/02/piklowana-czerwona-cebula.jpg

Jeśli mielibyśmy wybrać jeden z najmodniejszych ostatnio dodatków do stonerskiego jedzenia, byłaby to bez wątpienia piklowana czerwona cebula. Jak na wysoce zorganizowanych ludzi przystało, stestowaliśmy ją dopiero, jak już zdążyła się na dobre zadomowić w knajpkach, domach i wszędzie tam, gdzie da się gotować. Żeby nie było, to nie jest tak, że straszne z nas...