Go Back
Buchnij sobie ten przepis!
Składniki
Sos Buffalo
  • 500 ml ketchupu
  • 125 ml soku pomidorowego
  • 4 łyżeczki sosu tabasco można bawić się ilością, zależnie od tego, jak bardzo ma "kopać"
  • 125 ml octu jabłkowego
  • 3 łyżki brązowego cukru
  • 120 g masła
  • 1 i 1/4 łyżeczki białego pieprzu
  • 1 łyżeczka soli
Wskazówki
  1. Włóż do garnka wszystkie składniki sosu.
  2. Mieszaj je na średnim ogniu, aż masło się roztopi, a składniki dokładnie się połączą (ok. 5 minut).
  3. Zmniejsz ogień na minimalny i podgrzewaj sos przez ok. 10 minut, co jakiś czas mieszając (sos powinien delikatnie bulgotać).
  4. Zdejmij garnek z ognia i odstaw do całkowitego wystudzenia.
  5. Przechowuj w lodówce.