Go Back
Buchnij sobie ten przepis!
Składniki
Spód
  • 2 szklanki pokruszonych ciasteczek Oreo bez nadzienia
  • 4 łyżki roztopionego masła
Masa sernikowa
  • 450 g serka philadelphia
  • 1/3 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 2 jajka dodane jedno po drugim
  • 1/4 szklanka pokruszonych ciasteczek i 4-5 całych ciastek połamanych na większe kawałki
Wskazówki
Sprzęt
  1. Nagrzej piekarnik do 180 stopni.
  2. Przygotuj blaszkę na babeczki.
Spód
  1. Zmiksuj na ziarnisty piasek pokruszone ciasteczka z roztopionym masłem.
  2. Do każdej babeczki włóż po 1,5 łyżki spodu i dociśnij go do blaszki.
  3. Spó piecz przez 5 minut.
  4. Wyjmij blaszkę ze spodem do wystudzenia.
Masa sernikowa
  1. Ubij elektrycznym mikserem serek philadelphia przez 2-3 minuty, aż będzie gładki.
  2. Dodaj cukier i ekstrakt z wanilli, stale mieszając.
  3. Wbij jajka - po jednym na raz - i nie przestawaj miksować.
  4. Na koniec włóż pokruszone ciasteczka wraz z większymi kawałkami do miski i wymieszaj ze wszystkim przy użyciu dużej łyżki.
  5. Do każdej babeczki włóż po 2 łyżki masy sernikowej.
  6. Na górze mini-serniczków ułóż większe kawałki ciasteczek lub oprósz je resztą okruszków.
Pieczenie
  1. Piecz babeczki przez15-17 minut.
  2. Ostudź je do temperatury pokojowej i włóż do lodówki na co najmniej 2 godziny.