-
Nagrzej piekarnik do 175 stopni (temoobieg) i wyłóż dwie blachy papierem do pieczenia.
-
Wymieszaj w misce wszystkie sypkie składniki, tj. mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sól.
-
W osobnej dużej mice ubijaj masło przez ok. minutę przy użyciu miksera.
-
Dodaj cukier i miksuj na średnich obrotach do uzyskania puszystej masy.
-
Wbij jajko i miksuj na wysokich obrotach, zbierając masę z krawędzi miski.
-
Dodaj maślankę z ekstraktem waniliowym i kontynuuj miksowanie do uzyskania w grudkowatej masy.
-
Wprowadź do miki suche składniki i pracuj na niskich obrotach miksera, aż wszystko się połączy.
-
Dodawaj stopniowo czerwony barwnik do uzyskania satysfakcjonującego koloru.
-
Nakładaj masę łyżką (ok. 1,5 łyżki na jedną połowę ciastka) i umieszczaj je na uprzednio przygotowanej blasze z papierem do pieczenia.
-
Piecz ciastka ok. 10-12 minut.
-
Studź je na kratce do temperatury pokojowej.
-
Ubij serek śmietankowy w misce (użyj do tego miksera), aż całość będzie gładka i kremowa.
-
Dodaj masło i ubijaj do momentu, w którym składniki się dokładnie połączą.
-
Dodaj cukier puder z ekstraktem waniliowym i miksuj na średnich obrotach do uzyskania jednolitej i kremowej konsystencji.
-
Dopasuj do siebie podobne rozmiarem połówki ciastek.
-
Nałóż krem na jednej połowie, po czym zamknij ciastka.
-
Wstaw do lodówki na 2-3 godziny.
-
Wyjmij, posyp cukrem pudrem i zajadaj.