-
Zagotuj wodę w rondelku.
-
Wyłącz ogień i umieść na garnku żaroodporną miskę.
-
Umieść w misce masło i czekoladę.
-
Mieszaj, aż oba składniki się rozpuszczą i połączą ze sobą.
-
Do mieszanki wmiksuj cukier wraz z jajkami.
-
W osobnej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól.
-
Dodaj tę mieszankę do masy na brownie, aż do uzyskania gładkiej masy - rób to mikserem na niskich obrotach.
-
Wypełnij keksówkę połową masy brownie.
-
Rozprowadź po niej masę sernikową.
-
Przykryj całość pozostałą masą brownie.
-
Włóż do keksówki patyczek i przeciągnij go zygzakiem wzdłuż masy.
-
Wstaw ciasto do piekarnika i piecz je ok. godzinę, aż będzie na wskroś dobrze wypieczone.