Go Back
Buchnij sobie ten przepis!
Składniki
Lody kajmakowo-kakaowe
  • 460 g kajmaku
  • 420 g śmietany 36% kremówki
  • 2 łyżki ciemnego kakao
Wskazówki
  1. Wymieszaj dokładnie kajmak ze śmietaną na małych obrotach miksera.
  2. Podziel masę na dwie porcje.
  3. Do jednej z misek wsyp kakao i wymieszaj raz jeszcze, aż składniki się połączą.
  4. Ubij zawartość obu misek na wysokich obrotach miksera - poświęć po 5 minut na każdą.
  5. Weź duży pojemnik i przelej do niego najpierw samą masę śmietanowo-kajmakową, a później zawartość miski z dodatkiem kakao.
  6. Włóż do pojemnika patyk lub nóż i delikatnie zamieszaj płynną masę lodową.
  7. Mroź ok. 4-6 godzin.