Go Back
Buchnij sobie ten przepis!
Składniki
Jogurtowy sos do pizzy z serem pleśniowym
  • 225 g jogurtu typu greckiego
  • 120 g sera z niebieską pleśnią
  • 2 łyżeczki musztardy dijon
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka sosu Worcestershire
  • 1,5 łyżeczki pieprzu
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 0,5 łyżeczki mielonego czosnku
  • 0,5 łyżeczki posiekanego koperku
Wskazówki
  1. Umieść wszystkie składniki sosu, oprócz 60g sera, w pojemniku malaksera.
  2. Uruchom urządzenie i miksuj całość przez ok. 20 sekund, do uzyskania gładkiej i kremowej konsystencji.
Użyj pozostałej części sera w jeden z dwóch sposobów
  1. Pierwszy > Pokrusz ser i wmieszaj do sosu szpatułką, wtedy będziesz czuć jego kawałki podczas jedzenia.
  2. Drugi > Dodaj pozostały ser do malaksera i miksuj jeszcze przez ok. 5-10 sekund, jeśli wolisz bardziej kremowe sosy.