Go Back
Print
Drukuj
Buchnij sobie ten przepis!
Składniki
Deep Dish Mac and Cheese pizza
Porcja ciasta na pizzę Deep Dish
Połowa porcji Mac and Cheese na mleku
250
g
mozzarelli startej na grubych oczkach
Sos pomidorowy do rozsmarowania na pizzy
marinara lub sos z przepisu poniżej
Szybki sos pomidorowy (na kilka porcji pizzy)
500
g
przecieru pomidorowego
1
mały słoiczek koncentratu pomidorowego
Cebula mielona
do smaku i zagęszczenia
Czosnek mielony (do smaku i zagęszczenia
Wskazówki
Sprzęt
Rozgrzej piekarnik do 220 stopni (termoobieg)
Szybki sos pomidorowy
Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki sosu w misce.
Wstaw go na minimum godzinę do lodówki.
Deep Dish Mac and Cheese pizza
Postępuj z ciastem zgodnie ze wskazówkami z przepisu na ciasto na pizzę Deep Dish.
Ułóż spód w formie do pieczenia i dociśnij jego boki do krawędzi naczynia.
Posyp ciasto startą mozzarellą.
Ułóż warstwę makaronu z serem.
Wysmaruj wierzch grubą warstwą sosu, tak aby przykrył mac and cheese.
Piecz pizzę ok. 30-35 minut, aż boki zbrązowieją.
Odczekaj ok. 10 minut przed przekrojeniem pizzy.