Go Back
Buchnij sobie ten przepis!
Składniki
Deep Dish Mac and Cheese pizza
  • Porcja ciasta na pizzę Deep Dish
  • Połowa porcji Mac and Cheese na mleku
  • 250 g mozzarelli startej na grubych oczkach
  • Sos pomidorowy do rozsmarowania na pizzy marinara lub sos z przepisu poniżej
Szybki sos pomidorowy (na kilka porcji pizzy)
  • 500 g przecieru pomidorowego
  • 1 mały słoiczek koncentratu pomidorowego
  • Cebula mielona do smaku i zagęszczenia
  • Czosnek mielony (do smaku i zagęszczenia
Wskazówki
Sprzęt
  1. Rozgrzej piekarnik do 220 stopni (termoobieg)
Szybki sos pomidorowy
  1. Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki sosu w misce.
  2. Wstaw go na minimum godzinę do lodówki.
Deep Dish Mac and Cheese pizza
  1. Postępuj z ciastem zgodnie ze wskazówkami z przepisu na ciasto na pizzę Deep Dish.
  2. Ułóż spód w formie do pieczenia i dociśnij jego boki do krawędzi naczynia.
  3. Posyp ciasto startą mozzarellą.
  4. Ułóż warstwę makaronu z serem.
  5. Wysmaruj wierzch grubą warstwą sosu, tak aby przykrył mac and cheese.
  6. Piecz pizzę ok. 30-35 minut, aż boki zbrązowieją.
  7. Odczekaj ok. 10 minut przed przekrojeniem pizzy.