Go Back
Buchnij sobie ten przepis!
Składniki
Lody miętowe z kawałkami czekolady
  • 400 g śmietany 36% kremówki
  • 400 g słodzonego mleka skondensowanego
  • 0,5 łyżeczki kropli miętowych
  • 1 tabliczka gorzkiej czekolady posiekana
  • Odrobina zielonego barwnika spożywczego
Wskazówki
Jak to się robi?
  1. Ubij w dużej misce śmietanę przy użyciu miksera (na wysokich obrotach).
  2. W osobnej misce wymieszaj dokładnie słodzone mleko skondensowane, krople miętowe i zielony barwnik.
  3. Przenieś ubitą śmietanę do miski z zabarwionym mlekiem i wymieszaj dokładnie całość.
  4. Wmieszaj posiekaną czekoladę.
  5. Przelej masę lodową do litrowego pojemnika.
  6. Mroź ok. 4-5 godzin.