Go Back
Print
Drukuj
Buchnij sobie ten przepis!
Składniki
Paluchy serowe w Cheetosach orzechowych
300
g
długodojrzewającego sera cheddar
pokrojonego w długie i grube słupki.
150
g
Cheetosów orzechowych
40
g
bułki tartej
Dodatkowo
2
roztrzepane jajka
1
litr oleju rzepakowego do smażenia
Wskazówki
Przygotowanie panierki
Wsyp cheetosy do malaksera.
Miksuj je na drobny miał.
Dodaj bułkę tartą.
Miksuj dalej, aż oba składniki dobrze się połączą.
Rozgrzej olej w głębokim naczyniu.
Panierowanie paluchów serowych
Zamocz paluch serowy w jajku.
Obtocz w panierce.
Ponownie zamocz w jajku
Pokryj obficie panierką.
Powtórz z pozostałymi paluchami.
Smażenie
Włóż paluchy serowe do rozgrzanego oleju.
Smaż ok. 1 minuty od momentu wypłynięcia paluchów na wierzch, z jednej strony.
Obróć je na drugą stronę i smaż tyle samo.
Wyjmij paluchy z naczynia i odsącz na ręcznikach papierowych z nadmiaru oleju.
Uśmiechnij się, już możesz jeść.