Go Back
Buchnij sobie ten przepis!
Składniki
Paluchy serowe w Cheetosach orzechowych
  • 300 g długodojrzewającego sera cheddar pokrojonego w długie i grube słupki.
  • 150 g Cheetosów orzechowych
  • 40 g bułki tartej
Dodatkowo
  • 2 roztrzepane jajka
  • 1 litr oleju rzepakowego do smażenia
Wskazówki
Przygotowanie panierki
  1. Wsyp cheetosy do malaksera.
  2. Miksuj je na drobny miał.
  3. Dodaj bułkę tartą.
  4. Miksuj dalej, aż oba składniki dobrze się połączą.
  5. Rozgrzej olej w głębokim naczyniu.
Panierowanie paluchów serowych
  1. Zamocz paluch serowy w jajku.
  2. Obtocz w panierce.
  3. Ponownie zamocz w jajku
  4. Pokryj obficie panierką.
  5. Powtórz z pozostałymi paluchami.
Smażenie
  1. Włóż paluchy serowe do rozgrzanego oleju.
  2. Smaż ok. 1 minuty od momentu wypłynięcia paluchów na wierzch, z jednej strony.
  3. Obróć je na drugą stronę i smaż tyle samo.
  4. Wyjmij paluchy z naczynia i odsącz na ręcznikach papierowych z nadmiaru oleju.
  5. Uśmiechnij się, już możesz jeść.