Go Back
Buchnij sobie ten przepis!
Składniki
Chińska surówka z białej kapusty
  • 1/4 g łówki białej kapusty poszatkowana
  • 1 duża marchewka posiekana
Zalewa
  • 2 łyżki octu z białego wina
  • 4 łyżki brązowego cukru
  • 1 duży ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
  • 1 łyżeczka soli
  • 50 ml oleju rzepakowego
Wskazówki
Przygotowanie
  1. Wymieszaj w dużej misce kapustę z marchewką.
Zalewa
  1. Wlej do rondelka wszystkie składniki na zalewę, wymieszaj i doprowadź do wrzenia.
Wykończenie
  1. Przelej zalewę do miski z surówką, wymieszaj bardzo dokładnie, dogniatając surówkę do dna miski.
  2. Owiń miskę folią spożywczą i odstaw do lodówki na całą noc.