Go Back
Buchnij sobie ten przepis!
Składniki
Ciasto na tartę
  • 150 g orzechów brazylijskich
  • 300 g wiórek kokosowych
  • 30 daktyli
  • Skórka starta z 1 limonki
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 3 łyżki oleju kokosowego
Wypełnienie
  • Miąższ z 5 dojrzałych avocado
  • 125 ml soku z limonki
  • 3 łyżki miodu
  • skórka starta z 1 limonki
Wskazówki
Ciasto na tartę
  1. Wrzuć wszystkie składniki ciasta do malaksera.
  2. Miksuj na wysokich obrotach ok 1,5 minuty.
  3. Wyłóż formę do tarty ciastem, najpierw spód, potem boki.
  4. Dociśnij ciasto z każdej strony do formy.
  5. Wstaw formę do zamrażarki na czas przygotowania avocado.
Krem z avocado i limonki
  1. Wrzuć do malaksera wszystkie składniki na krem.
  2. Miksuj ok. 1,5 minuty do uzyskania jednolitej, kremowej konsystencji, bez żadnych grudek.
  3. Wyjmij formę z ciastem.
  4. Wyłóż ją równomiernie kremem.
  5. Owiń formę z tartą folią spożywczą.
  6. Wstaw ją do zamrażarki na całą dobę.