Go Back
Buchnij sobie ten przepis!
Składniki
Placki tortilla
  • 150 g mąki pszennej typ 450
  • 150 g mąki krupczatki
  • 200 ml wrzącej wody
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 0,5 łyżeczki soli
Farsz
  • 10 plasterków wędzonej szynki
  • 15 plasterków salami
  • 150 g startego sera żółtego my użyliśmy Goudy z naszego lokalnego bazarku
Sos wielomusztardowy
  • 2 łyżki musztardy francuskiej
  • 2 łyżki musztardy rosyjskiej
  • 2 łyżki musztardy miodowej
  • 2 łyżki majonezu
Do posypania
  • 50 g startego parmezanu
  • 1 szczypta pieprzu
  • 1 szczypta wędzonej papryki ostrej
  • 1 szczypta niedźwiedziego czosnku
  • 1 szczypta tymianku
Wskazówki
Sos wielomusztardowy
  1. Wymieszaj ze sobą wszystkie składniki sosu.
  2. Odstaw go do lodówki pod przykryciem na 15 minut.
Przygotowanie rollsów
  1. Przenieś placki na duży talerz i owiń go ściereczką.
  2. W tym czasie pokrój plastry wędlin w kostkę.
  3. Kiedy tortille wystygną, na każdej z nich rozsmaruj warstwę sosu.
  4. Na środku ułóż szynkę, salami i posyp startym serem.
  5. Zawiń tortille w zamknięty rulon.
  6. Przenieś je do naczynia żaroodpornego i ułóż na nim wrapy.
  7. Przypraw rollsy z wierzchu pieprzem, czosnkiem niedźwiedzim, ostrą papryką i tymiankiem.
  8. Posyp całość parmezanem.
Pieczenie
  1. Nagrzej piekarnik do 180 stopni (termoobieg).
  2. Ułóż naczynie żaroodporne z rollsami na środkowym poziomie urządzenia.
  3. Piecz tortille przez 10 minut.