Go Back
Buchnij sobie ten przepis!
Składniki
Sos marinara
  • 2 duże pomidory my użyliśmy malinowych, pokrojone w kostkę
  • 1 czerwona cebula pokrojona w kostkę
  • 2 ząbki czosnku drobno posiekane
  • 0,5 łyżeczki oregano
  • 1 łyżeczka bazylii
  • 0,5 łyżeczki czernego pieprzu grubo zmielonego
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 0,5 łyżeczki cukru
  • 1 łyżka oliwy z oliwek do smażenia
Do zagęszczenia
  • 1 łyżeczka mielonej cebuli / mielonego czosnku
Wskazówki
Sos marinara
  1. Na patelni rozgrzej oliwę.
  2. Dodaj cebulę z czosnkiem i podsmażaj ok. 2 minuty.
  3. Dodaj pomidory, zwiększ ogień i zagotuj.
  4. Wlej przecier, dodaj wszystkie przyprawy i dokładnie wymieszaj.
  5. Gotuj sos ok. 5-7 minut, co jakiś czas mieszając.
  6. Dla szybszego zagęszczenia użyj 1 łyżeczki mielonej cebuli lub czosnku.