-
Do rondelka wlej wodę, mleko i masło.
-
Podgrzej mieszankę, aż masło się roztopi i odstaw do wystudzenia.
-
Wymieszaj w misce mąkę z drożdżami, solą, cukrem i dodaj wodę z mlekiem i masłem.
-
Następnie wlej roztrzepane jajka, całość dokładnie wymieszaj i wyrabiaj na oprószonym mąką blacie.
-
W razie potrzeby dosyp więcej mąki, gdyby ciasto za bardzo się kleiło.
-
Wyrobione ciasto odstaw do wyrośnięcia na 45 minut.
-
Po tym czasie wyjmij ciasto z miski i podziel je na 12-15 części.
-
Z każdej z nich uformuj bułeczki i spłaszcz je dłonią.
-
Odstaw bułki do ponownego wyrośnięcia na 30 minut.
-
Nagrzej piekarnik do 205 stopni.
-
Piecz bułki przez 10 minut.