Go Back
Buchnij sobie ten przepis!
Składniki
Pizza bułki
  • 4 bułki my użyliśmy 2 włoskich, 1 grillowej i 1 z sezamem
  • 0,5 cebuli
  • Kilkanaście plasterków Chorizo
  • 1 kawałek mozarelli
  • Kilka poszarpanych plasterków sera cheddar
  • 1-2 pieczarki
  • Bazylia
  • Oregano
  • Czosnek granulowany
Sos pomidorowy
  • 5 łyżek przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki ketchupu
  • 1 łyżeczka mielonej cebuli
  • 1 łyżeczka papryki ostrej
  • 1 łyżeczka niedźwiedziego czosnku
Wskazówki
Sos
  1. Wymieszaj w misce przecier, ketchup, mieloną cebulę, ostrą paprykę i niedźwiedzi czosnek.
  2. Odstaw sos do lodówki na 20 minut.
Pizza-bułki
  1. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni
  2. Odkrój górę bułki i wydrąż jej wnętrze.
  3. Wysmaruj je sosem pomidorowym, ułóż mozarellę, cebulę, chorizo, cheddar i pieczarki.
  4. Posyp szczyptą czosnku, bazylii i oregano.
  5. Zawiń bułki od spodu folią aluminiową, zostawiając odkrytą górę.
  6. Wstaw bułki do nagrzanego piekarnika i piecz przez 15 minut.