Go Back
Buchnij sobie ten przepis!
Przygotowanie
10 mins
Część właściwa
2 hrs 30 mins
Łącznie
2 hrs 40 mins
 
Składniki
  • 1 kg łopatki wieprzowej bez kości
  • 500 ml sosu barbecue
  • 1 łyżeczka mielonego czosnku
  • 1 łyżeczka kuminu
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 3/4 łyżeczki trawy cytrynowej
Wskazówki
  1. Nagrzej piekarnik do 175 stopni.

  2. Natrzyj mięso przyprawami i połową sosu barbecue.

  3. Piecz ok. 2,5 godziny.

  4. Przenieś wieprzowinę do miski i rozszarp ją widelcami.

  5. Dodaj pozostały sos barbecue oraz tłuszcz z sosem, w którym mięso się piekło.

  6. Wymieszaj dokładnie całość.